HELP!!! Computer Drama....

Moderator: Littlabit

User avatar
Tsekande
Klutzy Beastie
Posts: 106
Joined: Wed Aug 31, 2005 5:36 pm
Location: Swamp East Missouri (Sikeston)

HELP!!! Computer Drama....

Postby Tsekande » Fri Sep 16, 2005 5:12 am

For some doggone reason whenever I open up EQ, let the patch run, it then turns the screen black then I get the "Game needs to close". There's the option to debug and to close but debugging doesn't seem to help.

Keeps on downloading the credits too. Ookay....running the long scan checker thingie at the moment - I think it was something in that patch my computer doesn't like. I don't think it's a firewall issue either for it does the same dang thing when the firewall's disabled.

Any ideas? I even deleted my DoD UI that was customized...

P.S.

I don't even have the dignity of mentioning that I can make it to the log in screen. :cry:
Tsekande Troublepouncer, 76 Vah Shir Beastlord
Henri Sootypaws, 26 Vah Shir Shaman
Dagrun, 24 Drakkin Magician
Nasrin, 17 Drakkin Monk

(Siggy under construction)

Siderius
Kim Son Quang
Posts: 1340
Joined: Tue Sep 14, 2004 7:09 am
Location: Norway
Contact:

RE: HELP!!! Computer Drama....

Postby Siderius » Fri Sep 16, 2005 5:28 am

I think this is a known bug, being worked upon.. most ppl do have this crash error.
It should be fixed soon.
[75 Wildblood] <a href="http://www.magelo.com/eq_view_profile.html?num=666907">Tarjei</a>(Iksar)
[75 Grand Arcanist] <a href="http://www.magelo.com/eq_view_profile.html?num=664788">Siderius</a> (Gnome)

"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
-- Stephen Roberts

User avatar
SpenSir
Lord, Lady, and the Dutchess!
Posts: 692
Joined: Wed May 04, 2005 11:06 am
Contact:

Postby SpenSir » Fri Sep 16, 2005 5:32 am

Go into your EQ directory, open your main .ini file and change the width = and height = to a lower setting. Something like 800x600.

User avatar
Tsekande
Klutzy Beastie
Posts: 106
Joined: Wed Aug 31, 2005 5:36 pm
Location: Swamp East Missouri (Sikeston)

Postby Tsekande » Fri Sep 16, 2005 5:53 am

Bleh...that's barbaric SpenSir....and it didn't work. Who operates in that setting anyways? It's too small and leaves no room for all the little windows I have to keep my chat organized. LOL
Last edited by Tsekande on Fri Sep 16, 2005 6:05 am, edited 1 time in total.
Tsekande Troublepouncer, 76 Vah Shir Beastlord
Henri Sootypaws, 26 Vah Shir Shaman
Dagrun, 24 Drakkin Magician
Nasrin, 17 Drakkin Monk

(Siggy under construction)

Dificeman
Whee!
Posts: 138
Joined: Tue Sep 14, 2004 6:28 am
Contact:

Postby Dificeman » Fri Sep 16, 2005 6:04 am

i am crashing as of today as well after patcher

User avatar
Tsekande
Klutzy Beastie
Posts: 106
Joined: Wed Aug 31, 2005 5:36 pm
Location: Swamp East Missouri (Sikeston)

Postby Tsekande » Fri Sep 16, 2005 6:06 am

Great....party in the chatroom until this gets fixed. :P
Tsekande Troublepouncer, 76 Vah Shir Beastlord
Henri Sootypaws, 26 Vah Shir Shaman
Dagrun, 24 Drakkin Magician
Nasrin, 17 Drakkin Monk

(Siggy under construction)

Hylea
Whee!
Posts: 174
Joined: Wed Aug 10, 2005 7:56 pm
Location: This side of Hell
Contact:

Postby Hylea » Fri Sep 16, 2005 6:30 am

Looks like we're getting closer got in with no eqgame crash...but..... says not allowing connections. Well its an improvement!
Image

"You know that little voice inside your head that tells you when to shut up? Listen to that voice"
The Other Succubus

User avatar
Tsekande
Klutzy Beastie
Posts: 106
Joined: Wed Aug 31, 2005 5:36 pm
Location: Swamp East Missouri (Sikeston)

Postby Tsekande » Fri Sep 16, 2005 6:42 am

Okay, there was a new graphics file to DL from patch that got me to the log in...soo....when the servers come up with any luck...
Tsekande Troublepouncer, 76 Vah Shir Beastlord
Henri Sootypaws, 26 Vah Shir Shaman
Dagrun, 24 Drakkin Magician
Nasrin, 17 Drakkin Monk

(Siggy under construction)

User avatar
SpenSir
Lord, Lady, and the Dutchess!
Posts: 692
Joined: Wed May 04, 2005 11:06 am
Contact:

Postby SpenSir » Fri Sep 16, 2005 9:12 am

Graphics.dll's seem to be what i read as the issue. The 800x600 was just a default that i knew would load. You can change it once in but a balance between resolutions and refresh rates is a must.

My example for that same error was a resolution of 1600x1200 and 60 refresh rate, worked while in game (over rides) but once I logged out and tried to log back in I would get the "needs to shut down" error.

This was my settings in the eqclient.ini:

[VideoMode]
Width=1600
Height=1200
WidthWindowed=1600
HeightWindowed=1200
RefreshRate=0
BitsPerPixel=32

Once i changed the width to
width=
height=
I could log in with defaults and reset everything.

Glad you got it working.


Edit*

Is any able to use the board e-mail? I have one mail I am unable to view, says the modules are unaviable.

Gorakus
Whee!
Posts: 37
Joined: Mon Sep 12, 2005 7:37 pm
Contact:

Postby Gorakus » Fri Sep 16, 2005 9:58 am

Having problems here as well. Im died in RSS then got booted. Cant even get connected to SOE servers for patcher to run :(

Gorakus
Whee!
Posts: 37
Joined: Mon Sep 12, 2005 7:37 pm
Contact:

Postby Gorakus » Fri Sep 16, 2005 10:19 am

Well...appears to be working again. I no idea what happened, but at least Im online again :) for now