HELP ! ! trying to change V M setting .....

Moderator: Littlabit

User avatar
Venayven
Whee!
Posts: 164
Joined: Thu Sep 16, 2004 5:45 am
Contact:

HELP ! ! trying to change V M setting .....

Postby Venayven » Sat Aug 20, 2005 11:19 am

Hi guys .. 'lil delima here .. It seems we can't load any kidz games into our coms here due to our Virtual Memory being low .. Right now VM is set at 2MB . I want to change that to at least 4MB so the kidz can play there games as well as Verr and I to play EQ .. If anyone has any info that can help me change this setting would be greatly appriciated ... thank you guys .. and see ya soon ..
Image

Goofydoofy
Ride a cowboy, save a horse
Posts: 4704
Joined: Fri Jun 10, 2005 7:33 pm
Location: Bullhead City, AZ, USA
Contact:

Setting

Postby Goofydoofy » Sat Aug 20, 2005 12:16 pm

I take it your talking about Video Memory? If so, the setting is in your system BIOS. Usually accessed by hit either, F11, Esc or F1 during POST.
Level 106 Druid, Level 106 Enchanter, Level 106 Paladin
Drinal - Maelin Starpyre Server

Ryanakris
100% Pure luv
Posts: 736
Joined: Tue Jul 06, 2004 10:58 pm
Location: Alaska
Contact:

Postby Ryanakris » Sat Aug 20, 2005 2:15 pm

If you're running Windows XP Ven, there's a setting in Administrative Tools that allows you to change the size of your Page File (also called Virtual Memory or Swap File).
Ryana

Seperoth
Whee!
Posts: 47
Joined: Mon Feb 28, 2005 9:42 pm
Contact:

V-Mem

Postby Seperoth » Sat Aug 20, 2005 2:18 pm

Ok to change Virtual Mem properties within windows XP

Start-->Controll Pannel-->System-->System Properties (Advanced Tab)-->Preformance Settings > Advanced ....And under that manu at the bottom is where u can sett your Vmem setting.

I dont have any other opsys loaded on my other comps atm but for the most part is the same path starting within the controll pannel

Although this is a Fix and will technicly work as far as program stability is concerned. However for better preformance more Ram is usually nessecary ;-(

-Hope this is what u were looking for.

/Seperoth

Verrana
Whee!
Posts: 258
Joined: Sat Dec 04, 2004 10:19 am
Contact:

Postby Verrana » Sat Aug 20, 2005 4:49 pm

ok ty guys here's the predicament windows xp home ediditon has my virtual memory pages set up to 2mb i need to at the very least bring it up to 3mb (i do not know why ven said 4) my system says 2.08GHZ 1.00GB of Ram space available 92034mb . Sony told me how to do it one time before cause i was having the same problem that i am currently haveing with eq with the screen blacking out , i just can't seem to figure out what numbers i need to add to be able to bring the paging file to 3mb, was planning on seeing if i can get sony tech support to help me again on monday. Also truthseeker im truely sorry for some reason my email account is not letting me send mail waiting on ven to see what the prob is but my email is jjmk@hvc.rr.com

Siderius
Kim Son Quang
Posts: 1340
Joined: Tue Sep 14, 2004 7:09 am
Location: Norway
Contact:

Postby Siderius » Sat Aug 20, 2005 5:15 pm

You probably mean 2Gb and not 2mb... your Virtual Memory should be 1.5x your total ram... if that is 1Gb then your virtual memory should be atleast 1.5Gb its not unlikely that its 2Gb.

Virtual Memory is harddisk space that is reserved for memory, its used to cache stuff that you dont access so often.

You can also have Windows control the size for you... this would be a good idea imo. It will just raise the size if more is needed.
Not really sure what you are running on your computer that takes so much memory that you cannot even play games.

I would suggest that you press 'ctrl + alt+ delete' and choose task manager (or if that comes up automatically) you choose processes then you write down every process name and how much memory they use and post it here. It might help us to see where the problem really is.
[75 Wildblood] <a href="http://www.magelo.com/eq_view_profile.html?num=666907">Tarjei</a>(Iksar)
[75 Grand Arcanist] <a href="http://www.magelo.com/eq_view_profile.html?num=664788">Siderius</a> (Gnome)

"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
-- Stephen Roberts

Verrana
Whee!
Posts: 258
Joined: Sat Dec 04, 2004 10:19 am
Contact:

Postby Verrana » Sun Aug 21, 2005 7:04 am

wuault.exe 6,648k
alg.exe 580k
savscan.exe 10,160k
wmiprvse.exe 4,608k
symwsc.exe 3,652k
ccevtmgr.exe 1,984k
ltmsg.exe 976k
ccapp.exe 10,352k
kbd.exe 4,696k
hphmon05.exe 2,464k
hpsysdrv.exe 840k
spoolsv.exe 4,560k
explorer.exe 17,756k
ati2evxx.exe 2,480k
svchost.exe 4,692k
wdfmgr.exe 1,596k
scvhost.exe 3,316k
svchost 22,700k
svchost.exe 4,284k
svchost.exe 4,552k
ati2evxx.exe 1,960k
iexplorer.exe 17,160k
lsass.exe 1,584k
services.exe 4,056k
winlogon.exe 816k
csrss.exe 3,300k
smss.exe 372k
NAVAPSVC.EXE 9,116k
taskmgr.exe 3,896k
CCSETMGR.EXE 3,408k
CLI.exe 4172k
msmsgs.exe 6,064k
ALCXMNTR.exe 2,700
CLI.exe 6,556
system 232k
system idle process 16k

the weird thing is though all i have is msn messenger in my comp to talk to friends when im playing on club pogo.com on wensdays and Everquest is in my computer, im constantly cleaning my temp internet files, history disk clean up and defrag , if i have to install one of my kids games i unistall it when they finish playing them, my hand hurts now hehe

Goofydoofy
Ride a cowboy, save a horse
Posts: 4704
Joined: Fri Jun 10, 2005 7:33 pm
Location: Bullhead City, AZ, USA
Contact:

Computer

Postby Goofydoofy » Sun Aug 21, 2005 7:31 am

Box it up and ship it to me and I'll fix it up for you.
Level 106 Druid, Level 106 Enchanter, Level 106 Paladin
Drinal - Maelin Starpyre Server

Verrana
Whee!
Posts: 258
Joined: Sat Dec 04, 2004 10:19 am
Contact:

Postby Verrana » Tue Aug 23, 2005 3:01 pm

have to talk to venayven about that first